Efter raset om att Facebook som stoppat en sida som visade på 33 anledningar till att feminism behövs. Den öppnades igen och ingen vet riktigt varför. Idag skriver Kawa Zolfagary på Genusfolket.

Jag gjorde ett upprop på ansiktsboken för några dagar sen som handlade om att rapportera Nationaldemokraternas grupp för att se om även den stängs ner när tillräckligt många rapporterar den sidan som stötande.

Efter att i affekt agerat på detta vis satt jag ner och försökte se objektivt på min handling genom att ta på mig  Jourhavande sociologens glasögon. Det var kanske inte riktigt stringent gjort. Om jag tror på att förändring bör komma uppifrån för att kunna göra skillnad och verkligen ändra människors attityder och beteenden så bör jag ju inte uppvigla alla mina ansiktsvänner att gå och rapportera en sida som informerar om Nationaldemokratiska partiet som i och för sig är nazister men som kommer finns kvar oavsett om deras sida finns på ansiktsboken eller inte.

Ja man kan ju tänka sig att rapporteringsverktyget på ansiktsboken blir ett hämndverktyg så om någon kränker mig så kan jag kontra med att rapportera den istället för att diskutera med den. Detta är en obehaglig utveckling där individen står för att rättvisa skippas i något typ av rapporteringens  vilda västern. Öga för öga, rapportering för rapportering.

Gillar dock viss ofarlig civil olydnad så jag hoppas att fler går in och rapporterar Nationaldemokraternas sida. Jag är kanske icke-stringent men det må vara hänt.

Vi agerar som vi gör för att det finns möjlighet till det så så länge det finns möjlighet att rapportera saker som känns stötande så gör´t! Re-claim reporting!