Long time, no blogg…

Nu är jag jag pappersdoktor. Jag har fått ett första vikariat som lektor på ett universitet och läser då en kurs som heter Kursdesign med IT för att kunna förmedla mina kunskaper till studenter. Jag har lärt mig mycket om tröskelbegrepp och alignment men kursen har också öppnat mina ögon för framtidens universitetsundervisning. Det stora hotet mot den traditionella universitetsundervisningen heter MOOC som står för Massive Open Online Course där man kan läsa en kurs var än man befinner sig. Denna rädsla återfinns i mindre skala även när det gäller hur studenterna använder sociala medier har jag märkt. Även fast rädslan i sig är aningen överdriven och såklart väldigt skiftande beroende på lärare och institution så står det klart att universitetsvärlden måste hänga med i en förändring som handlar om hur vi ser på undervisning och studenternas sätt att ta till sig kunskap.