Lite sent men ändå.

Idag fann jag (via twitter) vägen till denna fantastiska lilla blogg som ifrågasätter konsumtionssamhället och tipsar om hur man göra sig av med saker man inte behöver på ett hållbart sätt. Trots att jag inte alltid tror på att lägga ansvaret på individen så kan jag inte hjälpa att tips om bloggen som ändå synliggör det överflöd vi är vana att leva med och i. kanske kan detta om många hänger på till en förändring på policynivå.

Crop100 är ett projekt där initiativtagarna Fredrik Wass (som även initierat blogg100) och Michael Kazarnowicz uppmanar oss att göra oss av med materiella ägodelar och frigöra mentalt och fysiskt utrymme för att minska röran i våra liv. Kasta, sälja, det är upp till dig men hundra saker ska bort inom loppet av ett år, skriver de i projektbeskrivningen.

Jag skulle vilja vidga detta till att även innebära att göra om gamla saker så att de fyller nya funktioner. Här kommer mitt aningen långsökta crop100 projekt från i höstas som handlar om en irriterande spotlight som bländat mig. Istället för att köpa något så tog jag ett gammalt foto på mig själv (självgodhet är vackert i lagom mängd) och tejpade fast. Poff…Så hade jag en spotlightskärm. Jag räknar detta som min föra mentala frigörelse.

Nästa steg blir nog klädhängarmetoden som synliggör alla kläder som jag inte använder. Cleansing.